Loading

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Odgovorni organ v smislu zakonodaje o varstvu podatkov, zlasti Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (GDPR), je:

Glassfloor by Heliobus AG
Rudolf Signer
Sittertalstrasse 34
9014 St. Gallen

Telefon: +41 71 544 66 86
E-naslov: info@glassfloor.ch

Spletna stran: https://glassfloor.ch

Splošna opomba

Na podlagi 13. člena švicarske zvezne ustave in določb Švicarske konfederacije o varstvu podatkov (Zakon o varstvu podatkov) ima vsaka oseba pravico do varstva zasebnosti in varstva pred zlorabo svojih osebnih podatkov. Upravljavci teh strani jemljejo varstvo vaših osebnih podatkov zelo resno. Z vašimi osebnimi podatki ravnamo zaupno in v skladu z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov ter to izjavo o varstvu podatkov.

V sodelovanju s ponudniki gostovanja si prizadevamo, da bi podatkovne zbirke čim bolje zaščitili pred nepooblaščenim dostopom, izgubo, zlorabo ali ponarejanjem.

Opozarjamo, da ima lahko prenos podatkov prek interneta (npr. komunikacija prek e-pošte) varnostne vrzeli. Popolna zaščita podatkov pred dostopom tretjih oseb ni mogoča.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate z zbiranjem, obdelavo in uporabo podatkov, kot je opisano spodaj. To spletno mesto lahko na splošno obiščete brez registracije. Pri tem se podatki, kot so obiskane strani ali ime obiskane datoteke, datum in čas, shranijo na strežniku za statistične namene, ne da bi bili ti podatki neposredno povezani z vašo osebo. Osebni podatki, zlasti ime, naslov ali e-poštni naslov, se zbirajo prostovoljno, kolikor je to mogoče. Podatki se brez vaše privolitve ne posredujejo tretjim osebam.

Izjava o varstvu osebnih podatkov v povezavi s piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. To so majhne besedilne datoteke, ki omogočajo shranjevanje posebnih informacij, povezanih z uporabnikom, na uporabnikovi napravi, medtem ko uporabnik uporablja spletno mesto. Piškotki omogočajo zlasti ugotavljanje pogostosti uporabe in števila uporabnikov strani, analizo vedenjskih vzorcev uporabe strani, pa tudi prijaznejšo ponudbo za uporabnike. Piškotki ostanejo shranjeni tudi po koncu seje brskalnika in jih je mogoče priklicati, ko ponovno obiščete spletno mesto. Če tega ne želite, nastavite svoj spletni brskalnik tako, da zavrne sprejemanje piškotkov.

Splošno nasprotovanje uporabi piškotkov za namene spletnega trženja lahko za številne storitve, zlasti v primeru sledenja, izrazite na ameriški spletni strani http://www.aboutads.info/choices/ ali na spletni strani EU http://www.youronlinechoices.com/. Poleg tega je shranjevanje piškotkov mogoče doseči tako, da jih deaktivirate v nastavitvah brskalnika. Upoštevajte, da vseh funkcij te spletne ponudbe potem ni mogoče uporabljati.

Politika zasebnosti za šifriranje SSL/TLS

To spletno mesto uporablja šifriranje SSL/TLS iz varnostnih razlogov in za zaščito prenosa zaupne vsebine, kot so poizvedbe, ki jih pošljete nam kot upravljavcu spletnega mesta. Šifrirano povezavo prepoznate po tem, da se naslovna vrstica brskalnika spremeni iz “http://” v “https://”, in po simbolu ključavnice v vrstici brskalnika.

Če je aktivirano šifriranje SSL ali TLS, tretje osebe ne morejo prebrati podatkov, ki nam jih posredujete.

Pravilnik o zasebnosti za kontaktni obrazec

Če nam pošljete poizvedbe prek kontaktnega obrazca, bomo vaše podatke iz obrazca za poizvedbe, vključno s kontaktnimi podatki, ki jih tam navedete, shranili za obdelavo poizvedbe in v primeru nadaljnjih vprašanj. Teh podatkov ne posredujemo naprej brez vaše privolitve.

Plačljive storitve

Za zagotavljanje plačljivih storitev zahtevamo dodatne podatke, kot so podatki o plačilu, da bi lahko izvedli vaše naročilo. Te podatke hranimo v svojih sistemih, dokler ne potečejo zakonsko določena obdobja hrambe.

Uporaba Googlovih zemljevidov

To spletno mesto uporablja storitev Google Maps. To nam omogoča prikaz interaktivnih zemljevidov neposredno na spletnem mestu in vam omogoča udobno uporabo funkcije zemljevida. Z obiskom spletnega mesta Google prejme informacijo, da ste obiskali ustrezno podstran našega spletnega mesta. To se zgodi ne glede na to, ali Google zagotovi uporabniški račun, prek katerega ste prijavljeni, ali pa uporabniški račun ne obstaja. Če ste prijavljeni v Google, bodo vaši podatki neposredno dodeljeni vašemu računu. Če ne želite, da se vaši podatki povežejo z vašim profilom Google, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti. Google vaše podatke hrani kot profile uporabe in jih uporablja za namene oglaševanja, tržnih raziskav in/ali oblikovanja svojega spletnega mesta na podlagi interesov. Takšna ocena se izvaja zlasti (tudi za uporabnike, ki niso prijavljeni) za zagotavljanje oglaševanja, ki temelji na interesih, in za obveščanje drugih uporabnikov družabnega omrežja o vaših dejavnostih na našem spletnem mestu. Imate pravico, da nasprotujete ustvarjanju teh uporabniških profilov, za uveljavljanje te pravice pa se morate obrniti na Google. Dodatne informacije o namenu in obsegu zbiranja in obdelave podatkov s strani Googla ter dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za zaščito vaše zasebnosti so na voljo na naslovu: www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Googlovi oglasi

To spletno mesto uporablja Googlovo sledenje konverzijam. Če ste na naše spletno mesto prišli prek Googlovega oglasa, bo Google Ads v vaš računalnik namestil piškotek. Piškotek za sledenje konverzijam se nastavi, ko uporabnik klikne na oglas, ki ga je objavil Google. Ti piškotki izgubijo svojo veljavnost po 30 dneh in se ne uporabljajo za osebno identifikacijo. Če uporabnik obišče določene strani našega spletnega mesta in veljavnost piškotka še ni potekla, lahko mi in Google prepoznamo, da je uporabnik kliknil na oglas in bil preusmerjen na to stran. Vsak uporabnik oglasov Google Ads prejme drugačen piškotek. Piškotkov zato ni mogoče spremljati na različnih spletnih mestih strank storitev Ads. Informacije, pridobljene s piškotkom za konverzijo, se uporabljajo za izdelavo statistike konverzij za stranke Ads, ki so se odločile za sledenje konverzijam. Stranke izvedo skupno število uporabnikov, ki so kliknili na njihov oglas in bili preusmerjeni na stran, označeno z oznako za sledenje konverzijam, vendar ne prejmejo nobenih informacij, ki bi jih lahko uporabili za osebno identifikacijo uporabnikov.

Če ne želite sodelovati pri sledenju, lahko zavrnete nastavitev za to potrebnega piškotka – na primer z nastavitvijo brskalnika, ki na splošno deaktivira samodejno nastavitev piškotkov, ali z nastavitvijo brskalnika tako, da so piškotki iz domene “googleleadservices.com” blokirani.

Upoštevajte, da piškotkov za odjavo ne smete izbrisati, dokler ne želite, da se zabeležijo kakršni koli podatki o meritvah. Če ste v brskalniku izbrisali vse piškotke, morate znova nastaviti ustrezen piškotek za odjavo.

Uporaba Googlovega ponovnega trženja

To spletno mesto uporablja funkcijo ponovnega trženja družbe Google Inc. Funkcija se uporablja za predstavitev oglasov, ki temeljijo na interesih, obiskovalcem spletnega mesta znotraj Googlovega oglaševalskega omrežja. V brskalnik obiskovalca spletnega mesta se shrani piškotek, ki omogoča prepoznavanje obiskovalca, ko ta obišče spletna mesta, ki so del Googlovega oglaševalskega omrežja. Na teh spletnih mestih se lahko obiskovalcu prikažejo oglasi, ki se nanašajo na vsebine, do katerih je obiskovalec že prej dostopal na spletnih mestih, ki uporabljajo Googlovo funkcijo ponovnega trženja.

Google po lastnih podatkih med tem postopkom ne zbira nobenih osebnih podatkov. Če ne želite uporabljati Googlove funkcije ponovnega trženja, jo lahko načeloma deaktivirate z ustreznimi nastavitvami na spletni strani http://www.google.com/settings/ads. Uporabo piškotkov za oglaševanje na podlagi interesov lahko deaktivirate tudi prek pobude oglaševalskega omrežja, tako da sledite navodilom na spletni strani http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

Pravilnik o zasebnosti za Google Analytics

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja Google Ireland Limited. Če se upravljavec podatkov na tem spletnem mestu nahaja zunaj Evropskega gospodarskega prostora ali Švice, obdelavo podatkov Google Analytics izvaja Google LLC. Družbi Google LLC in Google Ireland Limited sta v nadaljevanju imenovani “Google”.

Pridobljeni statistični podatki nam omogočajo, da izboljšamo svojo ponudbo in jo naredimo bolj zanimivo za vas kot uporabnika. To spletno mesto uporablja tudi Google Analytics za analizo tokov obiskovalcev med napravami, ki se izvaja prek uporabniškega imena. Če imate uporabniški račun Google, lahko medopravilno analizo uporabe izklopite v nastavitvah pod “Moji podatki”, “Osebni podatki”.

Pravna podlaga za uporabo storitve Google Analytics je člen 6(1)(1)(f) GDPR. Naslov IP, ki ga vaš brskalnik posreduje kot del storitve Google Analytics, ne bo združen z drugimi Googlovimi podatki. Poudarjamo, da je na tem spletnem mestu storitev Google Analytics razširjena s kodo “_anonymizeIp();”, da bi zagotovili anonimizirano zbiranje naslovov IP. To pomeni, da se naslovi IP obdelujejo v skrajšani obliki, s čimer je izključena možnost osebnih referenc. Če so zbrani podatki o vas povezani z osebo, se to takoj izključi in osebni podatki se takoj izbrišejo.

Le v izjemnih primerih se celoten naslov IP pošlje na Googlov strežnik v ZDA in se tam skrajša. Google bo v imenu upravljavca tega spletnega mesta te podatke uporabil za ocenjevanje vaše uporabe spletnega mesta, pripravo poročil o dejavnostih na spletnem mestu in zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi na spletnem mestu in uporabo interneta, upravljavcu spletnega mesta. Za izjemne primere prenosa osebnih podatkov v ZDA se je Google pridružil zasebnostnemu ščitu EU-ZDA, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Google Analytics uporablja piškotke. Informacije, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi tega spletnega mesta, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo. Uporabo piškotkov lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v brskalniku, vendar upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Poleg tega lahko preprečite zbiranje podatkov, ki jih ustvari piškotek in so povezani z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), Googlu ter obdelavo teh podatkov s strani Googla tako, da prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: izklop Google Analytics.

Uporabo storitve Google Analytics lahko preprečite tudi s klikom na to povezavo: izklop Google Analytics. S tem boste na svojem nosilcu podatkov shranili tako imenovani piškotek za preklic možnosti (opt-out), ki preprečuje obdelavo osebnih podatkov s strani storitve Google Analytics. Upoštevajte, da se bodo, če izbrišete vse piškotke na svoji napravi, izbrisali tudi ti piškotki za preklic možnosti (opt-out), kar pomeni, da boste morali ponovno nastaviti piškotke za preklic možnosti (opt-out), če želite še naprej preprečevati to obliko zbiranja podatkov. Piškotki za preklic možnosti (opt-out) so nastavljeni za vsak brskalnik in računalnik/končno napravo, zato jih je treba aktivirati ločeno za vsak brskalnik, računalnik ali drugo končno napravo.

Google Tag Manager

Google Tag Manager je rešitev, s katero lahko prek vmesnika upravljamo tako imenovane spletne oznake in tako v našo spletno ponudbo vključimo npr. Google Analytics in druge Googlove storitve trženja. Sam program Tag Manager, ki dodeljuje oznake, ne obdeluje nobenih osebnih podatkov uporabnikov. V zvezi z obdelavo osebnih podatkov uporabnikov glejte naslednje informacije o Googlovih storitvah. Smernice za uporabo: https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html.

Pravilnik o zasebnosti za Facebook

To spletno mesto uporablja funkcije družbe Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA . Ko prikličete naše strani z vtičniki za Facebook, se med vašim brskalnikom in strežniki Facebook vzpostavi povezava. Pri tem se podatki že posredujejo družbi Facebook. Če imate račun na Facebooku, se lahko ti podatki povežejo z njim. Če ne želite, da se ti podatki povežejo z vašim računom na Facebooku, se pred obiskom naše strani odjavite iz Facebooka. Družbi Facebook se posredujejo tudi interakcije, zlasti uporaba funkcije za komentiranje ali klik na gumb “Všeč mi je” ali “Deli”. Več informacij najdete na spletni strani https://de-de.facebook.com/about/privacy.

Politika zasebnosti za Instagram

Funkcije storitve Instagram so vključene v našo spletno stran. Te funkcije ponuja družba Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, ZDA. Če ste prijavljeni v svoj račun Instagram, lahko vsebino naših strani s klikom na gumb Instagram povežete s svojim profilom Instagram. To Instagramu omogoča, da obisk naših strani poveže z vašim uporabniškim računom. Poudarjamo, da kot ponudnik strani ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali njihove uporabe s strani družbe Instagram.

Za več informacij si oglejte Instagramov pravilnik o zasebnosti: http://instagram.com/about/legal/privacy/.

Pravilnik o zasebnosti za LinkedIn

V naši spletni ponudbi uporabljamo tržne storitve družbenega omrežja LinkedIn podjetja LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irska (“LinkedIn”).

Te uporabljajo piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku. Tako lahko analiziramo, kako uporabljate spletno mesto. Tako lahko na primer merimo uspešnost naših oglasov in uporabnikom prikazujemo izdelke, ki so jih prej zanimali.

To na primer vključuje informacije o operacijskem sistemu, brskalniku, predhodno obiskanem spletnem mestu (sklicni URL), katera spletna mesta je uporabnik obiskal, katere ponudbe je kliknil ter datum in čas vašega obiska našega spletnega mesta.

Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, ki jih ustvari piškotek, se psevdonimno prenesejo na strežnik LinkedIn v ZDA in tam shranijo. LinkedIn zato ne shranjuje imena ali e-poštnega naslova zadevnega uporabnika. Namesto tega se zgoraj navedeni podatki dodelijo le osebi, za katero je bil piškotek ustvarjen. To ne velja, če je uporabnik družbi LinkedIn dovolil obdelavo podatkov brez psevdonimizacije ali če ima račun LinkedIn.

Uporabo piškotkov lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v brskalniku, vendar upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Uporabi svojih podatkov lahko ugovarjate tudi neposredno na spletnem mestu LinkedIn: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

LinkedIn Analytics uporabljamo za analizo in redno izboljševanje uporabe našega spletnega mesta. Pridobljeni statistični podatki nam omogočajo, da izboljšamo našo ponudbo in jo naredimo bolj zanimivo za vas kot uporabnika. Vse družbe LinkedIn so sprejele standardne pogodbene klavzule, ki zagotavljajo, da promet podatkov v ZDA in Singapur, potreben za razvoj, izvajanje in vzdrževanje storitev, poteka na zakonit način. Kadar uporabnike prosimo za soglasje, je pravna podlaga za obdelavo člen 6(1)(a) GDPR. V nasprotnem primeru je pravna podlaga za uporabo storitve LinkedIn Analytics člen 6(1)(1)(f) GDPR.

Informacije o tretjih osebah kot ponudnikih: LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Irska; uporabniška pogodba in pravilnik o zasebnosti.

Politika zasebnosti za Pinterest

Na tem spletnem mestu uporabljamo vtičnike družbenega omrežja Pinterest, ki ga upravlja družba Pinterest Inc., 808 Brannan Street San Francisco, CA 94103-490, ZDA (“Pinterest”). Ko prikličete stran, ki vsebuje takšen vtičnik, vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki družbe Pinterest. Vtičnik posreduje podatke dnevnika strežniku Pinterest v ZDA. Ti dnevniški podatki lahko vsebujejo vaš IP-naslov, naslov obiskanih spletnih strani, ki vsebujejo tudi funkcije Pinterest, vrsto in nastavitve brskalnika, datum in čas zahteve, vašo uporabo Pinteresta in piškotke.

Dodatne informacije o namenu, obsegu in nadaljnji obdelavi ter uporabi podatkov s strani družbe Pinterest, pa tudi o vaših pravicah v zvezi s tem in možnostih za zaščito zasebnosti so na voljo v Pinterestovih informacijah o varstvu podatkov: https://about.pinterest.com/de/privacy-policy.

Politika zasebnosti za YouTube

Na tem spletnem mestu so vključene funkcije storitve “YouTube”. Storitev “YouTube” je v lasti družbe Google Ireland Limited, ki je registrirana in deluje po irski zakonodaji s sedežem na naslovu Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, ki storitve izvaja v Evropskem gospodarskem prostoru in Švici.

Vaša pravna pogodba z družbo YouTube je sestavljena iz pogojev, ki jih najdete na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/static?gl=de&template=terms&hl=de. Ti pogoji predstavljajo pravno zavezujočo pogodbo med vami in YouTubom glede vaše uporabe storitev. V Googlovem pravilniku o zasebnosti je pojasnjeno, kako YouTube obravnava in varuje vaše osebne podatke, ko uporabljate storitev.

 

Avtorske pravice

Avtorske in vse druge pravice za vsebino, slike, fotografije ali druge datoteke na spletnem mestu pripadajo izključno upravljavcu tega spletnega mesta ali posebej navedenim imetnikom pravic. Za reprodukcijo vseh datotek je treba predhodno pridobiti pisno soglasje imetnika avtorskih pravic.

Vsakdo, ki krši avtorske pravice brez soglasja imetnika pravic, je lahko kazensko preganjan in po možnosti odškodninsko odgovoren.

Splošna izjava o omejitvi odgovornosti

Vse informacije na našem spletnem mestu smo skrbno preverili. Po najboljših močeh si prizadevamo zagotoviti, da so informacije, ki jih zagotavljamo, posodobljene, pravilne in popolne. Kljub temu ni mogoče popolnoma izključiti pojava napak, kar pomeni, da ne moremo jamčiti za popolnost, pravilnost in ažurnost informacij, vključno z novinarskimi in uredniškimi informacijami. Zahtevki za odškodninsko odgovornost v zvezi s škodo, povzročeno z uporabo katerih koli posredovanih informacij, vključno s kakršnimi koli nepopolnimi ali nepravilnimi informacijami, bodo zato zavrnjeni.

Izdajatelj lahko po lastni presoji in brez predhodnega obvestila spremeni ali izbriše besedila in ni dolžan posodabljati vsebine tega spletnega mesta. Uporabo tega spletnega mesta ali dostop do njega izvaja obiskovalec na lastno odgovornost. Izdajatelj, njegove stranke ali partnerji niso odgovorni za nobeno škodo, kot je neposredna, posredna, naključna, vnaprej določena ali posledična škoda, ki bi nastala zaradi obiska tega spletnega mesta, in posledično za to ne prevzemajo nobene odgovornosti.

Izdajatelj prav tako ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino in razpoložljivost spletnih strani tretjih oseb, do katerih je mogoče dostopati prek zunanjih povezav na tem spletnem mestu. Za vsebino povezanih spletnih mest so odgovorni izključno njihovi upravljavci. Založnik se tako izrecno distancira od vseh vsebin tretjih oseb, ki bi lahko bile relevantne po kazenskem pravu ali pravu o odgovornosti ali ki bi lahko žalile splošno spodobnost.

Spremembe

Ta pravilnik o zasebnosti lahko kadar koli spremenimo brez predhodnega obvestila. Velja trenutna različica, objavljena na našem spletnem mestu. Če je izjava o varstvu podatkov del dogovora z vami, vas bomo v primeru posodobitve o spremembi obvestili po elektronski pošti ali na drug primeren način.

Vprašanja za pooblaščenca za varstvo podatkov

Če imate vprašanja o varstvu podatkov, nam pišite po e-pošti ali se neposredno obrnite na osebo v naši organizaciji, odgovorno za varstvo podatkov, ki je navedena na začetku tega pravilnika o zasebnosti.

St. Gallen, 14. 7. 2021

Vir: SwissAnwalt